Så ble det kveld hos oss.


 

 

Idag fikk vi en mye bedre start fordi forberedelsent for det å gå til ro ble mer passende igår kveld. Jeg maser til stadig om at vår dag begynner på kvelden før, men det er slik. For å sove godt må man sørge for å gå ned i varv i god tid før leggetid. Alle som har eller har hatt barn kjenner jo fenomenet " helt våken " da er det ikke så lett å få sove. Det er litt av det samme hos oss pga alzheimer. Hele dagen samler hjernen opp inntrykk, men problemet begynner når hun skal legge vekk alt for å sove. Hvordan legge vekk " tømme hodet " når du ikke husker hva som har skjedd. Det blir kaos med forvirring som resultat, null søvn. Derfor gjør vi en liten reise gjnnom dagens opplevelser når vi sette oss foran tv'n. Det har vi hoppet over litt i påsken for det tar jo litt tid og er ikke så veldig underholdende direkt. Resultatet ble dårligere søvnkvalitet på henne, uroligere søvn, tror jeg da. Nå var vi tilbake til gamle vaner og Eli sov som en stein inatt. Formen idag har vært heilt topp enda vi har stresset litt. 

Vi somlet litt på morran så vi kom litt seint ned på besøksrunden vår nede på Helsetunet, men vi fikk da en tur. Vi hadde tenkt overraske en gammel kriger med ny pipe, men det å være piperøyker må være noe sjeldent. Fantes ikke en pipe å opprive hverken på Skotterud eller Kongsvinger. Charlottenberg ble reddningen for der fikk vi tak i ny krokpipe så neste torsdag har vi pipa med. Det blir moro.

Jeg valgte fjøra som bilde over fordi det er lett og sårbar i vinden. Slik er menneskesinnet også. Det er ikke så mye som skal til før personer forandrer seg uten  sjøl å ville det. Fjøra vil sveve med vinden fordi den er lett og har forlatt der den satt, så lenge det blåser svever den med. Skjermer du den for vinden så faller den stille til marken. Belønningen din blir å se hvor vakker den er.

 

#blogg #alzheimer #kjærlighet #omsorg #mentalhelse #helse #fjær


 

10 kommentarer

Kristina

20.04.2017 kl.23:09

Kjempe fint bilde. Får håpe han får pipa si neste torsdag da :) Ha en fin kveld!

suttung

21.04.2017 kl.16:29

Kristina: Den krokpipa ligger klar her og vi får vel fylle opp med noen pakker Rød Mix nr. 3 i forsinkelsesgebyr :))

BareMonica

21.04.2017 kl.07:13

Utrolig hvor forskjell det kan gjøre å "tømme hodet" før leggetid! :) Godt søvnen kom som normalt igjen og at Eli har sovet godt! :) -Synd pipa måtte utsettes en uke, men tenker han som får den blir glad! :)

suttung

21.04.2017 kl.16:27

BareMonica: det blir innrøyking av pipa på torsdag ;)

dvergpinschere i mitt hjerte

21.04.2017 kl.09:49

Kjempe fint bildet og ja, livet er fjærlett..og skjørt..så vi bør behandle det med omhu...Så bra dere begynner å komme inn i rutiner igjen..ha en god ny dag!

suttung

21.04.2017 kl.16:26

dvergpinschere i mitt hjerte: Det blir nok lenge til de blir brutt igjen for det blir et pes å få de på plass igjen. Ha en fin kveld.

Marit

21.04.2017 kl.15:53

Jeg er litt sånn at jeg ikke klarer å tømme hodet før jeg legger meg. Og da, når vi er kommet under dyna, så vil jeg helst snakke om både det ene og det andre. Men han ved siden av vil absolutt ikke prate da ... så ligger jeg der og funderer halve natta innimellom ... mens han snorker i vei!

Du skriver så lett og koselig om et veldig alvorlig tema. Kan absolutt ikke sette meg inn i hverdagen deres, hvor mye forandringer dere bare må godta og gjøre det beste ut av. Eli er heldig som har en mann som deg.

suttung

21.04.2017 kl.15:58

Marit: Prøv ut vår metode, ta en repitisjon av dagen mens dere sitter foran tv'n så er hodet tomt ved leggetid. Jeg har lært meg å sette pris på ei solstråle så da trenger jeg ikke heile sola <3

Marit

21.04.2017 kl.16:03

Nå fikk jeg nesten litt tårer i øynene her. Eller ikke bare nesten ... Fikk faktisk lyst til å gi deg en klem. Om du har en singel bror eller kloning, så har jeg noen flotte, koselige single venninner. ;o))

suttung

21.04.2017 kl.16:20

Marit: hahaha jeg har ei søster, men hun er superegoist med diplom og kloning tror je fort kan bli farlig :))

Skriv en ny kommentar

suttung

suttung

64, Eidskog

Jeg er nokså anonym med få gode egenskaper, men en har jeg, en vilje av stål. Det handler mest om gullhjertet mitt som har fått diagnosen Alzheimer og om hvordan vi takler veien inn i det ukjente. Kjærligheten til min kjære Eli er den jeg blogger om.

Kategorier

Arkiv

hits