Mørke skyer på gang ?

Da var det litt stille her og vi kan slappe av litt med et glass Santa Helena. Det ble et glass røtt på oss begge med Norske Talenter på tv'n. Det blåser veldig ute så kveldskaffen tok vi inne. Eli har tatt seg en liten lur, men nå er det nevnte glass som må tømmes. Det var lenge siden vi koste oss med et vinglass. 

  

Vi har hatt en fin dag med vanlig turer og en liten tur på butikken. Det har vært mye vind idag og det liker Vamp dårlig for ørene hans drar til værs og så får han vind rett inn, tenk deg en labb med ståører, ligner mest på en forstørret flaggermus. Vi fant ut at vi tar en liten biltur og prøver fylle i litt minnehull på kjente steder. Eli syntes det var moro med en slik tur mens jeg ble veldig betenkt. Det føls som om vi er på veg litt utforbakke igjen for det var lite eller nærmest ingenting hun kjente igjen av seg sjøl. Med nokså mye stikkord og mye strev klarte vi plassere noe sammen. Vanligvis går det bra å plassere mennesker til et sted som vi står ved, men denne gangen gikk det dårlig. Til å med når vi kjørte litt i ring og kom tilbake til samme sted ble det bom. Sjøl om alt går veldig bra har vi nok beveget oss litt nedoverbakke. 

Jeg hr jo ingen erfaring med dette for vi har jo kun klart ting bedre fra et veldig dårlig utgangspunkt, men det er kanskje vanlig at det går litt dårliger etter en stund. Det får så være at hukommelsen er dårligere nå så lenge hun har det bra ellers. Jg har ikke tenkt la meg stresse denne gangen om ting skulle utvikle seg til det værre. Det er ikke til å unngå å bli litt lei seg for jeg nesten glømmer at gullhjertet mitt er syk når vi går våre vanlige turer og prater om det vi ser. Det er leit når vi sitter slik og hun plutselig sovner som nå. Da kommer ensomhetsfølelsen direkt. En ting er jeg tross alt glad for, bitter blir jeg ikke. Min far spurte engang " blir du aldri bitter Atle " Jeg var glad jeg kunne svare " nei " eten å tenke meg om. 

Det er en forferderlig sykdom alzheimer, men den er smertefri og hun forstår ikke helt at hun er syk, bare at hun får en pille for alzheimer og en halv mot angst. Hva det er forstår hun ikke å det prater vi heller ikke om. Hun forstår nok at jeg ikke har det så greit alltid for da tar hun rundt meg og holder meg fast. Det er kjærlighet mellom to armer.

Vi fanger solstråler og samler på dem til neste uværsdag.

 

 

#blogg #alzheimer #omsorg #kjærlighet #helse

 

14 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

21.04.2017 kl.21:29

Ja det må dere..samle solstråler..det hørtes veldig lurt ut..godt å ha på uværsdager..Det går nok opp å ned ja..det må du nok regne med..og det er jo så klart frustrerende...da føler man at alt man har jobbet med var forgjeves..men det er det ikke..for du vet ikke hvordan hun hadde hatt det uten alt du gjør!! Så bare fortsett å gjør det du føler er riktig! Hun er heldig som har deg! ha en god kveld begge to!

suttung

21.04.2017 kl.21:38

dvergpinschere i mitt hjerte: Forgjeves blir det aldri vi kan begynne på nytt igjen.

Kristina

21.04.2017 kl.21:38

Ha en fin kveld videre, og nyt det røde i glasset :D

suttung

21.04.2017 kl.21:40

Kristina: Det ble litt fort tomt.:-D

karidansen

21.04.2017 kl.21:41

Å bli bitter hjelper jo lite, så det er godt hvis du klarer å unngå den grøfta! Å kjenne på at det er tungt og vondt innimellom er noe helt annet! Det blir jo du som må være den sterke i denne situasjonen.

suttung

21.04.2017 kl.21:54

karidansen: Bitter blir jeg aldri for vi har tross alt hatt fine dager siden slutten av januar. Det har nesten vært bare opptur så vi tåler nok litt utforbakke også. Nå har jeg lært mye mer. <3

Helene

21.04.2017 kl.23:14

Et tankevekkende innlegg..og jeg sier det igjen - jeg er utrulig fascinert av dere og den kampen dere utkjemper..sender over ønsker om mange solstråler til dere, så dere har å hente frem når det trengs <3

suttung

22.04.2017 kl.09:13

Helene: Takk for din støtte og solstrålene de kommer nok godt med også :)

21.04.2017 kl.23:44

Ønsker dere en fortsatt fin kveld:)

suttung

22.04.2017 kl.09:13

Anonym: Tusen takk og god morgen.

BareMonica

22.04.2017 kl.09:08

Kjenner det er litt vanskelig å finne ord til dette innlegget. Det var sterkt, sårt og følelsesladet, og jeg føler liksom at ord blir "overflødig".... Men jeg sender over noen av mine solstråler som dere kan fange! <3

suttung

22.04.2017 kl.09:14

BareMonica: Glad for alle solstråler jeg får vet du <3

Astrid

22.04.2017 kl.13:44

Lenge siden jeg har kommentert noe her, men jeg leser det du skriver og ser bilder. Det er utrolig å "se" kjærligheten mellom dere, både Eli og du er malen på det som veldig mange mangler, kjærlighet uten egoisme. Du gjør en kjempeinnsats for din kjære Eli, og jeg er sikker på at hun kunne ikke hatt det bedre noe sted! Lykke til videre :)

suttung

22.04.2017 kl.15:29

Astrid: Hun er jo kona mi da så det faller veldig naturlig for meg. Så har jeg noen gode ideer som ser ut til å virke så da blir det bra.

Skriv en ny kommentar

suttung

suttung

64, Eidskog

Jeg er nokså anonym med få gode egenskaper, men en har jeg, en vilje av stål. Det handler mest om gullhjertet mitt som har fått diagnosen Alzheimer og om hvordan vi takler veien inn i det ukjente. Kjærligheten til min kjære Eli er den jeg blogger om.

Kategorier

Arkiv

hits