Vi var litt treige idag.

Vi var litt treige idag, men skylda for det får vår 4beinte vekkerklokke. Han ville ikke stå opp på morran. Det ble litt uvanlig sein morgenkaffe. Bra er også å ha litt god tid for som sagt så er ikke Eli's mage helt sammarbeidsvillig om dagen. Nå er vi i den heldige situasjonen at det er ikke min heller for jeg har jo matallergi og 17 mai.............. Det sier vel alt. Uforsiktighet har en pris og den har jeg luktet litt på et par dager nå. 

Jeg er litt spent idag for jeg får et nytt objektiv i posten. Dvs nytt er det ikke for jeg har kjøpt et overhalt brukt. Det er mengder med brukt ute på nettet så nytt kjøper jeg ikke. Det blir spennende. Det er mest for å få til bedre insektbilder at jeg har kjøpt det for her sliter jeg veldig med å få til closeupfoto. Jeg kunne jo bare forstørre, men så er det meg og det med at det jeg ser i søkeren må være det jeg ser på bildet. Bare tull sikkert, men jeg kjenner en som har et dyrt fullformatkamera, han kan kun ta landskapsbilder med Iphone sin 😂 ellers føler han seg ikke bra. Vi har alle våre merkelige vaner.

Jeg er full av slike rare vaner, men de kan jeg kanskje ta et " 10 ting du ikke visste om meg " innlegg. Tror vel jeg lar det være. 

For meg og for oss er foto terapi og noe vi bruker aktivt for å øve gjennkjenning på. Idag ska hun få vise meg hvor vi fant disse 2.

 


#foto #blogg #insekter #natur #side2 #side3 #nettavisen #blogglisten 
 

  

Den øverste er ei løperbille og jeg tror det er Petrostichus versicolor men det er vel 12 - 15 forskjellige arter så det er lite som skiller.

Nr.2 kjenner vel all, men ei humle er ikke bare ei humle for dette er Bombus lucorum og er ei jordhumle. Den har en kjempediger slektning sør i Europa.

 

8 kommentarer

Hanne

19.05.2017 kl.12:32

Du har så mange fine bilder av alle disse som summer og flyr rundt oss om sommeren :) Moro og se på og å få vite hva de heter.

Ha en fin dag begge to...og håper magene deres ordner seg fort :)

suttung

19.05.2017 kl.13:31

Hanne: Takk for det. De fleste vet jeg hva er. Fikk ei åkerhumle før idag.

Helene

19.05.2017 kl.13:55

Spennende med det objektet, da..savner DSLR-kameraet mitt, men det får være til "et annet liv" :)

suttung

19.05.2017 kl.15:13

Helene: Da er det hentet sjøl om jeg ikke er så bra idag.

dvergpinschere i mitt hjerte

19.05.2017 kl.17:27

Så herlige bilder! og den billen har da noe i munnen også..en flue...herlig!! Så spennende med nytt objekt..gleder meg til å se bilder av closeup..Deilig å klare å ligge litt utover...så lenge man har tid, og kan..så er jo det bare deilig... ha en god kveld!

suttung

20.05.2017 kl.07:09

dvergpinschere i mitt hjerte: Det gikk skitt med den linsa for jeg bestillte feil, den passer ikke. ;(

frodith

19.05.2017 kl.18:29

Foto er en herlig hobby å ha :-) Man blir glad av å holde på :-)

suttung

20.05.2017 kl.07:07

frodith: Ja det gjør man.

Skriv en ny kommentar

suttung

suttung

64, Eidskog

Jeg er nokså anonym med få gode egenskaper, men en har jeg, en vilje av stål. Det handler mest om gullhjertet mitt som har fått diagnosen Alzheimer og om hvordan vi takler veien inn i det ukjente. Kjærligheten til min kjære Eli er den jeg blogger om.

Kategorier

Arkiv

hits