Litt opp og med om dagen.

Det går litt tungt om dagen for den er ikke alltid så grei denne jobben som omsorgsperson. Det blir tungt når gullhjertet mitt har det litt vanskelig og så blir det også tungt for meg i etterkant når det blir så som så med søvn og alt. Ganske ofte blir jeg også liggende våken lenge etter at hun har sovnet så da blir det for lite søvn. Jeg tror ikke jeg i løpet av mitt liv har opplevd noe som tømmer en så til de grader for krefter. Denne magen hennes gir mye extra bry og i tillegg sliter jeg sjøl med denne allergien for gluten, men nå begynner jeg åtro at det må være noe mer jeg ikke tåler. Har mistet et par kilo her igjen også, ikke at det gjør noe, men jeg er ikke i form. Nå blir det i hvertfall kraftigere lut for hennes mage for nå MÅ vi få orden på den. 

Slik jevnt over så har hun blitt noe dårligere ellers også så nå må vi finne enklere løsninger på en del ting i dagliglivet. Hun merker ikke så mye til det sjøl og det er jo bra. Det hadde sikkert ført til mye frustrasjon. Det er ikke så greit å se at en person du er så glad i forandrer seg slik og tanken på fremtiden kverner rundt og rundt rundt i hodet mitt. " Ta en dag om gangen " er jo stadig en setning man hører, det er enkelt å si når man ikke står oppe i det sjøl for det er umulig å ikke tenke fremover. Flere enn meg på livets skyggeside har vel opplevd at man tvinges til å tenke på morgendagen om man vil eller ikke.

Jeg leter etter gleder hver dag og vi finner mange i motivene vi tar bilder av. Gleden finnes i en fantasiverden av farger, det er den vi støtter oss til. 

Slik er livet vårt akkurat nå og det er langt fra godt.

 


#blogg #demens #alzheimer #omsorg #kjærlighet #omsorg #bloggnorge #side2 #nettavisen
 

12 kommentarer

Marielle Kristine Eliassen

07.06.2017 kl.22:43

Skjønner deg såå godt.. :( Generelt burde man ta en dag av gangen, for hva annet er vel å gjøre? Men når hun nå da begynner å bli verre, ja, da burde man kanskje tenke litt på fremtiden og hvilke alternativer som er.

Bestemoren min har også Alzheimer, og har en grei periode nå. Hun har vært en stund på gamlehjem, for tantene mine kan ikke passe på henne hjemme sånn som hun er nå, dessverre. Du blir nok sikkert ganske snart nå å tenke på deg selv også - det gjør nok sikkert vondt, men er kanskje på tide å søke henne inn på et gamle hjem? :/

suttung

08.06.2017 kl.08:58

Marielle Kristine Eliassen: Man må jo ha to tanker i hodet samtidig, men det å søke plass på sykehjem til en kvinne på 61er ikke et alternativ for der er det mye medisiner og jeg tar sjansen på å kalle det nedbryting av mennesker. Der er vi ikke enda for hun kjenner meg som kjæresten sin og Vamp for vår hund og vet at dette er heimen vår. Da er ikke tiden inne for så drastiske ting.

Gry

07.06.2017 kl.23:45

Ja, det skal ikke alltid være så enkelt. Man vil jo så gjerne. Men, nå må du også ta hensyn til deg selv oppi alt det vanskelige. For ingen er tjent med at du går på sparebluss og sliter deg ut. Jeg regner med at dere har fått tilbud om avlastningsplass. Hun var vel på en lignende plass tidligere for utredning. Vet at du gjerne vil at dere skal være sammen lengst mulig. Og at du kanskje føler at du "forlater" henne på et vis hvis du "sender henne bort".. Men, for at du skal klare og ha gullhjertet ditt hjemme lengst mulig er det noe å tenke på. Sånn at du har mulighet til å lade batteriene dine. Det er vel forskjellige ordninger i kommunene. Noen steder 6uker hjemme og 3 uker avlastning.

suttung

08.06.2017 kl.08:30

Gry: Vi har ikke fått noe tilbud om avlastningsplass. Da hun var borte så var det for å få en medisinsk utredning på hennes tilstand. En annen ting er at det også er relativt dyrt alle diss kommunale tjenestene. Det er tross alt bare på papiret at helse er gratis her i landet. Omsorgsstønaden er bare pengebytting og det gidder jeg ikke søke på igje neste år. Man kan jo ikke plassere en 60 åring i fin form sammen med mennesker over 80 så det er ikke et alternativ for meg.

Seyran

08.06.2017 kl.01:34

Det er vanskelig å si noe. Jeg føler at du har det vanskelig og det er ikke alltid lett.. Jeg ser at hvordan du gjør din beste for vakre Elli. Du må ta vare på deg selv også. Den er kjempe viktig.. Varm klem til dere to <3

suttung

08.06.2017 kl.08:24

Seyran: Tusen takk min venn <3

Eva

08.06.2017 kl.06:58

Förstår att du sliter, att vårda det käraste man har är inte lätt .ständig oro gör säkert att du går ner i vikt , även om du inte tycker att du oroar dej , har du varit med Elin till doktorn och de har fått hjälpt henne att få tömma tarmen ordentligt med lavemang och sen få nått som hjälper .här i Sverige har vi nått som kallas växelvård så de anhöriga får vila 1 -2 veckor på hemnet och 1-2 veckor hemma. Även dagvård nån timma på dagen där de får baka sy sticka eller något de tyckt om att göra samtidigt får den anhöriga avlastning och kan vila eller göra ärenden. Så du måste börja tänka lite på dej själv om du ska orka .för jag tror Eli vill att du ska vara rädd om dej , ha en fin dag och sköt om er

suttung

08.06.2017 kl.08:23

Eva: Vi har fått litt kraftiger saker av legen som jeg håper får virkning i løpet av et par dager. Det å få henne på avlastning er ikke mulig slik hun er nå. Vi hadde et opplegg sammen med vår hund som da var besøkshund. Vi besøkte dagsenteret et par ganger i uka og jeg tenkte det ville være med på å gjøre henne tryggere slik at jeg kunne få noen timer aleine etterhvert. Det tilbudet ble fjernet av kommunen og da har vi ikke noe annet tilbud.

Gry

08.06.2017 kl.09:23

Jeg ser den.. Er synd at ikke det er mer tilbud for yngre med alzheimer.. En dagtilbud burde dere jo absolutt ha fått hvertfall.. Utrolig dårlig at dere mistet det tilbudet.

suttung

08.06.2017 kl.09:28

Gry: Slik er det i virkelighetas verden. Yngre demente eksisterer ikke i planene til de forskjellige kommuner, ei heller her. Veldig mye oppmerksomhet når lokalavisa kjørte dette opp for da var alle på plass i sola, men nå....................nokså tomt.

dvergpinschere i mitt hjerte

08.06.2017 kl.10:02

Uff..ja jeg føler med deg! Du har fått litt å stri med! men stå på, og ja..ta en dag av gangen..:-) Selv om det er tunge dager, så er det også noen gode dager..lev for de!!

suttung

08.06.2017 kl.10:33

dvergpinschere i mitt hjerte: Jo det er godevdagervogså, men ikke når man er trøtt ;-)

Skriv en ny kommentar

suttung

suttung

64, Eidskog

Jeg er nokså anonym med få gode egenskaper, men en har jeg, en vilje av stål. Det handler mest om gullhjertet mitt som har fått diagnosen Alzheimer og om hvordan vi takler veien inn i det ukjente. Kjærligheten til min kjære Eli er den jeg blogger om.

Kategorier

Arkiv

hits