Kveldstanker i regnvær.Jeg tenker at når jeg tar et bilde gjennom avløpsrøret mitt så ser du ingenting av omgivelsene så du vet ikke hvor du er, heller ikke er du så sikker på hva og hvordan. Du vet jo nå at det er et plastrør som gjør bildet slik. Hva om jeg ikke hadde fortalt det da hadde du trodd jeg brukte et redigeringsprogram. 

Gullhjertet mitt er som deg om jeg ikke hadde fortalt deg hva, hvordan og hvorfor. Hun kjenner ikke omgivelsene, hva hun gjør der og hvordan hun kom dit. Det kalles desorientert, dette skaper uro som igjen skaper forvirring. Det blir det jeg kaller en urospiral. Samme hva det begynner med så ender det opp med det samme. Ommøbeler ordene litt så får du se, uro + desorientering = forvirring, uro + forvirring = desorientering. Slik kan du stokk orda, men resultatet blir uansett min urospiral. Hvorfor forteller jeg dette som du sikkert synes er vrøvl.

Det er mange som hele tiden mener at det beste for meg og da for gullhjertet mitt er at jeg kan få noen timer fri fra omsorgsjobben. Fine tanker, men da må jo det være et tilbud der. For yngre demente eksisterer det ikke et slik tilbud. Ingen kan vel mene at å sette en person på 61 inn på et dagsenter for +80 er et tilbud. Jeg vet ikke hvordan det er andre steder, men jeg tror vel det er nokså likt. Jeg kan aldri tenke meg at Eli vil trives der.

Vi hadde på et vis et slags tilbud ved at hunden vår ble besøkshund på dagsenteret og da fulgte vi jo med på lasset. Det gledet Eli seg til hver gang, men nå er det tatt vekk.

Vi skal nok få ting til å gå på egenhånd for innerst inne så trodde jeg vel heller ikke at det var så veldig mer rosenrødt her enn andre steder. 

Det får gå, får vi bare sol og varme så drar vi til skogs med telt og hund. 

10 kommentarer

solrun

08.06.2017 kl.21:50

finnes det ikke støttekontakter i Eidskog,ei som kunne kommet et par timer i uka?

suttung

09.06.2017 kl.09:44

solrun: Det er litt smått med info så jeg aner ikke Solrun.

Heidi

08.06.2017 kl.22:29

Nå er besøkstjenesten i oppstartsfase igjennom Røde Kors men jeg kjenner ikke til hvordan de tenker jobbe. Ellers kan jeg godt komme å være noen timer eller vi kan ta oss en biltur? Jeg vet ikke hvordan Eli ville reagere på det? Hun husker meg jo sier hun men kanskje ikke godt nok til å bli med meg? Men om vi ble hjemme hos dere? Vi kan prates nærmere om det Atle, må bare få unna meg morgendagens operasjon først 🙂 ha ei god natt begge to ❤️

suttung

09.06.2017 kl.09:42

Heidi: Vi skal nok fylle tida utover for i helga lager vi et heilkroppsprogram så vi kommer oss på treningssenteret. Vi må ha noe å jobbe med så det blir litt mer planlagt. Primus og kjølebag er også innkjøpt for turbruk. Nå blir det til å kjøpe regnfrakk til Eli, Vamp og meg så vi kommer oss ut.

dvergpinschere i mitt hjerte

08.06.2017 kl.23:31

Uff..ille at det skal være sånn..og så dumt besøks ordningen ble tatt bort..for det virket som dere gledet dere alle til de dagene....Er så typisk! Men støtteordning må da finnes! Som de over her sier...støttekontakt..en fast dag..fast person..kan godt være noen dere kjenner...jeg hadde det til en sønn..og det hjelper bare å få være noen timer alene..innimellom..Flott bildet! og når bildet er tatt av deg, så hadde jeg ikke tenkt tanken på at det var redigert...:-)

suttung

09.06.2017 kl.09:05

dvergpinschere i mitt hjerte: Får vi bare sol og godvær så skal vi nok klare oss. Vi er vant til å bruke mye tid sammen, men jeg er lei alle gode ting som ikke finnes på papiret og ikke fungerer. Det er ikke bare oss det rammer jeg vet andre som har det mye værre.

karidansen

09.06.2017 kl.00:11

Hverdagshelt i telt...Stri og seig .....langt fra feig! ;)

suttung

09.06.2017 kl.09:02

karidansen: Du er i det poetiske hjørnet Kari ;-)

Bettina

09.06.2017 kl.08:31

Hei hvorfor ble besøkene på dagsenteret med Vamp tatt bort? Kan ikke tenke meg noe bedre for de eldre enn å få besøk av en hund, de gir så mye bare ved å være der.

suttung

09.06.2017 kl.09:02

Bettina: Hørte bakveien at det ble uro for brukerne, men ingen har sagt noe til oss. Det har vi lagt bak oss å så skal vi nok klare å finne på noe sjøl.

Skriv en ny kommentar

suttung

suttung

64, Eidskog

Jeg er nokså anonym med få gode egenskaper, men en har jeg, en vilje av stål. Det handler mest om gullhjertet mitt som har fått diagnosen Alzheimer og om hvordan vi takler veien inn i det ukjente. Kjærligheten til min kjære Eli er den jeg blogger om.

Kategorier

Arkiv

hits