Noe jeg ikke forstår.Det har vært litt lite blogg idag, men jeg har gjordt min vanlige leserunde og sluppet noen bilder på Instagram og Flickr. Så har vi jo gått noen turer i skog og mark og fått oss en tur i butikken. Litt grasskløpping ble det også og Eli tok en runde med støvsugeren så slapp jeg det. Vamp har uendelig mye hår han prøver å bli kvitt før varmen kommer, jeg hjelper jo til med børsten, men i år ser det ut til å vare lenge røytinga hans.

Det er noe jeg ikke forstår, noen ganger når vi er ute blandt folk dukker spørsmålet opp " bor du hjemme Eli " Det er da jeg lurer på om vi har beveget oss inn i en annen verden. En gang for lenge siden lovet vi hverandre å holde sammen i gode og ond dager. Fordi hun har fått en sykdom som vi ikke kan gjøre noe med så betyr det ikke at vi har onde dager og det betyr ihvertfall ikke at hun må flytte fra hjemmet sitt. Det er vårt hjem og skulle en bli borte så er det ikke noe hjem lengre. Tenker folk sykehjemm med en gang en person blir dement ? Det jeg vet om sykdommen sier meg at store forandringer vil gi uro, da er inne i min urospiral som jeg skrev litt om igår. Sikkert bare tull, men jeg synes det henger sammen.

Kjærlighet heter det som binder to mennesker sammen. Kjærligheten vi hadde til hverandre var sterk før og den er ikke svakere nå pga sykdommen. Sykdommen klarte ikke engang fjerne Eli's kjærlighet til meg den gangen hun ikke ante hvem jeg var, hun ventet hele tiden på " gubben sin " De var 6 forferderlige uker å oppleve, men en ting gjorde godt å det var å høre henne kveld etter kveld fortelle om " gubben sin " Hun han ville komme tilbake til henne. Det går ikke å beskrive hva jeg gjennomgikk disse 6 ukene, men en ting var jeg sikker på og det var at en dag ville hun kjenne meg igjen for vi hadde så mye kjærlighet til hverandre og så mange fine minner sammen.

Da håper jeg alle forstår hvorfor Eli bor hjemm. Det er der hun hører hjemme.

Gullhjertet mitt har alzheimer, men alzheimer har ikke henne, å leve med sykdommen er det vi prøver.

 

 

18 kommentarer

Inger lise

10.06.2017 kl.22:00

Tror det spørsmålet kommer fordi ikke alle vet hva som er vanlig heller. Dere burde vel vært "kjendiser" ii Eidskog nå og sluppet å svare på slike spørsmål. Er ikke sikker på om jeg hadde klart det du gjør men slik vet man aldri før bena er plantet issituasjonen. Utrolig hva man får til om man må. Kos dere på lørdagskvelden. Til uken blir det varmere. Klem fra oss.

suttung

11.06.2017 kl.09:13

Inger lise: Det er jo ikkeså mange eidskoginger som følger med her da, kun en liten trofast gruppe. Det er nok mest på "har du hørt at......" basis infoen blir gitt videre.
Det er nok det som er forskjellen på oss kjære søster at du ikke er sikker på om.......
Jeg var og er sikker. ??

karidansen

10.06.2017 kl.22:12

Det er sikkert ikke vondt ment, men litt utidig å stille et slikt spørsmål til Eli synes jeg....Det kan skape unødig uro og utrygghet. Kanskje vet ikke "Folk" hvordan de skal forholde seg, og så plumper de ut i det med klønete spørsmål. Ellers enig med Inger Lise - situasjonen deres burde være godt kjent via bloggen din ; men som du sier : Ingen blir profet i eget land.

suttung

11.06.2017 kl.09:08

karidansen: Det med profet i eget land er nok veldig rett for jeg har kun en liten trofast gruppe lesere lokalt det kan jeg jo se på det analyseverktøyet jeg bruker. Min største lesergruppe bor faktisk i Kongsvinger og Hamar.
Det er vel litt slik at folk tror at demente ikke oppfatter hva som blir sagt. Det er dette vi prøver å forandre på med å være så åpene. Det er et langt lerett å bleke å jeg tror vel at det ikke hjelper så mye det vi gjør, men det går jo å gjøre det allikevel. Demens er noe som fremdeles gjemmes bort i de familier som rammes.

dvergpinschere i mitt hjerte

10.06.2017 kl.22:20

Spør virkelig folk Eli om det? det er jo helt uhørt..og lager uro og mye ikke hun skjønner...for hun tenker vel ikke at det er noe galt med henne, nei..det er nok mye uvitenhet ja.. og det aller beste er om man kan forsette livet så si likt som før..med justeringer..akkurat som dere gjør!

suttung

11.06.2017 kl.09:00

dvergpinschere i mitt hjerte: Det er vel slik at det er ikke så mange demente som synes i lokalmiljøet og folk tror kanskje at man ikke kan ha et aktivt normalt liv. Med god støtte og ikke så høyt tempo så går det utmerket.

Inger Opseth

11.06.2017 kl.01:56

Du har så rett i alt du skriver .Atle .Kjærligheten er det som gjør at vi klarer det utrolige Ønsker dere all lykke i verden.💖💖💞👍

suttung

11.06.2017 kl.08:57

Inger Opseth: Takk for at du leser.

Marit

11.06.2017 kl.10:10

For et spørsmål. Uff. Sitter litt med tårer i øynene her, etter dette innlegget. Blir så rørt av å lese det du skriver .. både på godt og vondt. Ha en fin søndag dere to fine. <3

suttung

11.06.2017 kl.10:29

Marit: Folk flest er jo ikke vant til at demente mennesker synes så godt i åpne fora og det er mye tabu rundt dette. Yngre demente som det kalles når de er under 65 er en liten gruppe og er jo veldig oppegående.

stavangerinmyheart

11.06.2017 kl.10:22

Så flott skrevet. Sender en klem over til dere jeg... Ha en flott søndag.

suttung

11.06.2017 kl.10:30

stavangerinmyheart: Tusen takk å nå må du huske bildet av Big Ben :-) Ha en fin søndag.

Kristina

11.06.2017 kl.11:08

Synes det er kjempefint at hun har deg slik at hun slipper å være på et hjem. Kjærligheten dere to i mellom er beundringsverdig <3

suttung

11.06.2017 kl.11:10

Kristina: Vi er jo et par sjøl om hun har fått en uhelbredelig sykdom. Sykdommen forandrer jo ikke på det.

Helena

11.06.2017 kl.11:44

Eva och Micke Alzheimers fighters

leser hva hunn skriver på Facebook og dom har vært på TV4. Hann var 39 år da han fikk sykdomen.

Jeg synes det er fantastisk at du tar bilder og har en hobby som løfter deg opp. Morsomt at du har ukens bilde rett som det er. At folk spør er nok spontant og ikke ille ment, samme som dom spør en person i rullestol og ikke forventer et svar.

Får du noen støtte fra kommunen? Stødperson at snakke med, eller pårørendegruppe at få støtte av?

Ønsker dere en fin søndag.

suttung

12.06.2017 kl.09:56

Helena: Fant dem og følger med der det var tungt å lese.

Torunn

11.06.2017 kl.14:03

Vakkert!

Kjærlighet er kjærlighet og evighet er evighet.

Ønsker dere en god søndag :)

suttung

12.06.2017 kl.09:55

Torunn: Håper du får ei fin uke :-)

Skriv en ny kommentar

suttung

suttung

64, Eidskog

Jeg er nokså anonym med få gode egenskaper, men en har jeg, en vilje av stål. Det handler mest om gullhjertet mitt som har fått diagnosen Alzheimer og om hvordan vi takler veien inn i det ukjente. Kjærligheten til min kjære Eli er den jeg blogger om.

Kategorier

Arkiv

hits