Matallergi er bare tull.......

På førsten av 70 tallet ble jeg testet for en slik en rar sykdom som gjør at hjernen tolker smerte på feil måte. Den sykdommen med det umuliåhuskenavnet hadde jeg ikke takk og lov for da hadde jeg nok vært død nå og jentene våre hadde aldri blitt født.Det hadde vært en tung byrde å bære at våre fine jenter aldri hadde fått oppleve å ha en pappa som til de grader er lappet sammen som meg. Ei heller hadde Eli kunnet engste seg så mye over alle ting jeg har rotet meg opp i. Når jeg forteller dette så er det for å gi deg litt bakgrunnstoff om han litt anonyme Atle.

Matallergi er noe tull å ha for det betyr at alt du kunne tenke deg å spise må du bare se på. Tenk synet av en nystekt hveteboll med krem. Å snu ryggen til en slik en er tortur som burde vært tatt opp av menneskerettskomisjonen. Gluten heter en synder og melk en mulig annen for nå reagerer je på begge. Legger vi til litt E407 så er besøket på rommet med hjerte i døra sikkert tips på oddsen.

Vi skulle kose oss litt med grilling idag og en diver flintastek ble bært som ei dronning inn døra seint igår. Idag ble potetene lagt i dampkokeren sammen med gulrøtter og siste hånd på verket ble lagt på den fine biten av et dyr som engang het Flinta. Kjenner ikke til rasen Flinta, men den het jo flintastek og så jo himmelsk ut. Marinade heter det som ligger å skvulper i Coop xtra sin pakning med herligheta og etter å ha sjekka om gullhjertet mitt så meg så lurte jeg en stiv tømmerhoggerpekefinger inn i smørja, mmmmmmm det å pine så godt det smakte.

Nå kunne jeg jo blogget om antal snuoperasjoner på Flinta'n, men  jeg hopper litt over det. Poenget er at jeg skulle ha lest på innholdslappen, men den satt på baksiden skjønner du.Godt som bare fy og med en Rignes Lite selvsagt glutenfri var kokken i himmelen. 

De som tror på en himmel vet jo at det finnes et helvete også. Det vet jo ikke jeg.

Det tok ca.1 time før møtet med det helvete ingen ønsker å kommet til åpnet døra. For å spare gullhjertet mitt for en tur på gamledassen ble det dit ned i kjeller'n jeg flyktet. Det skvulpet og brølte nedi den magen som ikke lengre tåler alt og som vanlig ble lektyren fra Biltema ferdiglest før jeg nokså slukøret vandret opp trappa med en farlig gråfarge i ansiktet. Så var det akkurat det med smerter som er årsaken til mange av mine skader, den klarer jeg å lure den eneste hjernecella mi til å tro at ikke er der. Bare en askegrå menneskekropp liggende på " stranda vår " i varmen kunne vise omgivelsene at smerteknappen sto på "off " Etter mange besøk på den tidliger beskrevene hvite stolen med den vesle vannpytten langt der og 6 Imodium + klarte menneskekroppen å ta seg ut i frisk luft. 

Min mor var 91 og tross fargen i ansiktet måtte blomsten ( Hortensia ) overrekkes.

Hjemme igjen ble det nye besøk og det sa ikke direkte " plopp " nedi vannpytten.

Nå sitter slaktet her med samme farge, hodepine, skjelvende og med ståpels og angrer på at han sier langt inni seg " det gjør ikke vondt, det gjør ikke vondt "................

Matallergi er noe tull å ha når man ikke kan lese og ute av stand til å høste egne erfaringer.

  

 

 

21 kommentarer

Eva

11.06.2017 kl.21:02

Huff.

Jeg har tenkt tanken så mange ganger....jeg kommer til å sulte ihjel om jeg skulle få f.eks. glutenallergi. For jeg forsøkte meg en lang periode på glutenfri mat, for å se om det kunne ha innvirkning på min egen trøblete helse. Og jeg må nok innrømme at jeg slet med å spise den glutenfrie baksten og andre ting hvor man gjerne bruker hvetemel. Jeg er nok alt for glad i vanlig glutenholdig tradisjonskost. Så jeg er enig med deg: Matallergi er bare tull :)

God bedring :)

suttung

12.06.2017 kl.09:51

Eva: Det går mye bedre enn folk tror,men man må gjøre alt sjøl. Glutenfri ferdigmat er ikke særlig velsmakende.

dvergpinschere i mitt hjerte

11.06.2017 kl.21:02

Uff...det er noe herk!! Du må ha god bedring, og husk å lese neste gang!

suttung

12.06.2017 kl.09:48

dvergpinschere i mitt hjerte: Var i søppla idag og et KjempeFY til Coop for det står ingenting om gluten der.

Torunn

11.06.2017 kl.21:28

Kjære vene...

Ønsker snarlig og god bedring!

suttung

12.06.2017 kl.09:41

Torunn: Det gå nok bra vettu.

karidansen

11.06.2017 kl.21:36

Jeg tror egentlig at jeg er snill på bunnen...............Hvorfor ler jeg så inderlig av dette da.......??Det ER jo ikke morsomt, og det ER jo synd på han som må tømme seg for det meste......men det er noe med PRESENTASJONEN.

Bra at a' mor fikk Hortensia'n på dagen sin lell!

Fra spøk til alvor : Jeg har det også best uten mye mjølmat, og jeg skal heller ikke ha i meg så mye mjølkeprodukter. De fete produktene går best - å drikke mjølk kan jeg bare glømme. Påkjenninger forsterker matallergi og magetrøbbel, og din hverdag har vært krevende ei stund - med enorme omstillinger i løpet av kort tid. Da slår det gjerne ut der man er mest ømtålig fra før! Da jeg slet med angst og uro, hadde jeg så mye rar avføring både når det gjaldt form og farge...at jeg ikke har ORD! (Like greit DET kanskje!)

suttung

12.06.2017 kl.09:41

karidansen: Det gjelder å finne morroa i det meste Eli lo hun å. Mjølk i matlagingen får bli laktosefri framover for det urer jeg litt på nå.

Heidi

11.06.2017 kl.22:13

Men kjære vene da Atle 😫 Riktig god bedring, dette har du ikke fortjent i tillegg til alt annet 😔😔😔

suttung

12.06.2017 kl.09:14

Heidi: Å det er da bedre jeg blir slik enn Eli da. Vet du at det er feil merking på Lambi rullen for det er to tørk for lite der.

Inger Lise

11.06.2017 kl.22:14

Du må nesten lage det meste selv. Sliter litt selv - spagetti carbonara er noe av det jeg liker best. Etter å ha spist det på la Manga i 2015 ogfløy og en gæening til leiligheten spiser jeg det ikke ute lenger. Vle samme problem med Bailys. Er fløten og annet jeg sliter med. Alt med melk lagerjeg nå selv. Er forsiktig med en del brød også, blir mest knekkebrød. Flott at dere var innom mamma. Sjekk om du har crons sykdom. Jeg har heldigvis ikke det så jeg ordner min egen diett. Tåler det mest vanlige da.

suttung

12.06.2017 kl.09:12

Inger Lise: Vi har laget mat fra bunnen av i mange år nå vi, men det syår faktidk ikke på innholdet jeg sjekka idag.

frodith

11.06.2017 kl.22:37

Er nok best å sjekke lappen ja, god bedring :-)

suttung

12.06.2017 kl.09:11

frodith: Jepp, men jeg så etter idag og fy skam til Coop for der står ikke gluten oppført. Ja,ja

Ei_heks

12.06.2017 kl.02:33

Jeg ler ikke, jeg ler ikke, jeg.....

*ler så jeg gråter*

Føler med deg, men det var så fantastisk beskrevet. Siden jeg har sovet vekk fantomsmerter i hodet i hele dag, (tomrom gjør ikke vondt) er jeg plagsomt våken og da er det greit med litt underholdning. Så tusen takk. :)

Håper morgendagen din er bedre! :)

suttung

12.06.2017 kl.09:10

Ei_heks: Man må jo beholde humoren vettu :-D

Marit

12.06.2017 kl.07:46

Uffda. Har heldigvis sluppet unna matallergier. Men den antibiotikaen jeg fikk i forrige uke har ikke vært helt god for magen. Ferdig med kuren nå, så håper gråfargen i trynet forsvinner litt etter hvert. Ha en fin dag. :o)

suttung

12.06.2017 kl.09:08

Marit: antibiotika er noe dritt hahaha bare å ta ibruk sinksalva det måtte jeg jer nå. God bedring og jeg kan trøste deg med at jeg idag også har i behold vår meget freshe farge. Nå vet jeg hvor mange tørk det er på en Lambi rull :-D

Ei_heks

12.06.2017 kl.10:11

Helt enig! Jeg pleier å si at humor og selvironi er de viktigste overlevesesverktøyene vi har. :)

suttung

12.06.2017 kl.10:40

Ei_heks: Det er helt rett.

Belle-Vy

12.07.2017 kl.12:26

Takk for fantastisk blogg. Fant denne i dag og har ikke fått gjort annet enn å le og gråte..

Ang mat har jeg god hjelp av Speltmel (som har svært lite gluten ift hvetemel) og en grei brødbakemaskin ;-)

Melk o.l kjører jeg kun laktosefritt. Men - kan allikevel ikke innta mengder av det..

Tips fra en med irritabel tarm (ifølge legen med rumpekameraet).

Kommer til å følge bloggen, for den er helt herlig!

Ha en skjønnest mulig dag ⚘ 🌹 :-)

Skriv en ny kommentar

suttung

suttung

64, Eidskog

Jeg er nokså anonym med få gode egenskaper, men en har jeg, en vilje av stål. Det handler mest om gullhjertet mitt som har fått diagnosen Alzheimer og om hvordan vi takler veien inn i det ukjente. Kjærligheten til min kjære Eli er den jeg blogger om.

Kategorier

Arkiv

hits