Bare et sukk fra en som er trøtt.


#blogg #helse #mentalhelse #omsorg #kjærlighet #alzheimer #demens #side2 #nettavisen #side3 #nav #helseminister

Ja,ja etter en heller så trøblete kveld sitter jeg her da å prøver få noe ned på papiret. Natten ble ikke helt det jeg hadde drømt om for når jeg kom tilbake etter en høyst nødvendig spasertur med Vamp var alt vi bruker i hverdagen borte. Lommebøker og nøkler gjemt bort. Vi må bytte lås på onsdag for da hadde hun gjemt siste ex av de nye vi hadde slipt så da hadde vi ingen. Nå er en av de 4 til nye låsen borte alt. Nå er det nok bare å innse at viktige ting kan ikke være tilgjengelig for henne. Hun er til og fra hele tiden, men hvor lenge jeg er meg midt opp i dette aner jeg egentlig ikke så det er bare å forholde seg til at jeg kanskje er borte hele tiden. Det er ikke så enkelt å gjøre som å si det. Får vel bare si at jeg gleder meg ikke veldig til en ny dag. Idag er det vel heller tvilsomt om jeg får lov til å røre kameraet mitt for jeg skulle gjøre det rent for støv her på morgenen og da ble det bråk. Håper det går bra etter hjemmesykepleien har vært her for å gå disse rundene med kameraet er min måte å tømme hodet på. Kan jeg ikke gjøre det lengre da er det ikke mange gledene igjen.

Når det gjelder bloggen så klarer jeg vel kanskje ikke oppdatere den hver dag ettersom hun er så krevende akkurat nå. Bloggen skal i hvertfall få leve for nå går vi nok inn i en ny fase som også andre vil havne i. Da vil i hvert fall de det gjelder se hva de ikke bør gjøre. Er du pårørende til et menneske med demens så kan du begynne med å gjemme unna viktige ting som husnøkler, bilnøkkel og lommebok. Det blir fort veldig dyr lærdom om du har bil med nøkkelfri start og alarm.

 

Akkurat nå har vi hatt en god pratestund om at vi kanskje bør begynne å bruke flere av de medisinene vi ikke tar som Sobril. Slik er livet, bunn og topp på få timer. Skiftningen sliter veldig og det siste jeg tenkte i natt når jeg lå i senga å så i taket ved 2 tiden var at jeg håpet på ikke å våkne opp i dag. Våknet opp gjorde jeg så da er det vel bare å håpe på en fin dag for kvelden ser ut til å bli en gjennomreise i helvetet framover.

Lurer på om jeg skal kjøre en ? Giveaway ? som vil være 1 døgn sammen med et medmenneske som har Alzheimer, gullhjertet mitt, men er litt usikker om det er toppsjefen i NAV eller helseministeren som skal få lov å vinne. Begge har vært like hjelpsomme for oss med omsorgsansvar. Ha en fin dag.


 

19 kommentarer

stavangerinmyheart

14.07.2017 kl.09:52

Har ikke så mange ord til deg - men sender deg en god klem. Du er god:)

frodith

14.07.2017 kl.09:55

Hvis det blir sånn at hun ikke husker deg overhode framover, hva tenker du å gjøre da? Er det sunt for noen av dere? Er det mulig å få noe kvelds/nattehjelp I HUSET, slik at du kan få litt ro og påfyll av energi ,og hun får kanskje en annen ro? Jeg bare slenger fram mange spørsmål, fordi jeg synes det høres IKKE bra ut for deg, og du er jo faktisk et menneske som skal leve her du også, ikke BARE hun. Og hvis det i tillegg opprører henne, når hun ikke kjenner deg...? Du vet best disse tingene så klart, det blir bare noen spørsmål og en form for å si at vi er mange som tenker på dere, og følger med. Gode tanker og en klem sendes din vei :-)

Pia

14.07.2017 kl.10:04

Huff pappa, håper denne dag blir bra😓💕 tenker fælt på dere.

Myriam

14.07.2017 kl.10:04

Har lest en del av innleggene bakover her og det er sterk lesning! Det er en forferdelig måte å miste sin kjære på, og med denne tilleggsdiagnosen i tillegg ....Ikke rart at du er trøtt!

Jeg håper du får litt hjelp og avlasting, dette er mer enn en person kan greie alene. Og hjelp utenifra hadde sikkert vært godt for dere begge, for hvis du knekker sammen, så har hun jo ingen. Føler veldig med dere begge <3

maiken

14.07.2017 kl.10:09

Ingen som ikke har vært i dine sko kan forstå hvor slitsomt det er. For at du skal kunne holde deg oppegående fremover kunne der kanskje være riktig med avlastning, rullering på noen uker ved et sykehjem? Det fungerte svært bra et helt år med min far.

Sobril er en god medisin, bruk den bare. Det kan være godt å kjenne seg rolig når hverdagen faller fra hverandre.

Jeg forstår at du helst vil greie med henne mest mulig selv , men det er kanskje på tide med mer omfattende hjelp....

Kristina

14.07.2017 kl.10:18

Nei dette her gjorde vondt å lese. Å ligge med sånne tanker før man sovner om kvelden er farlig og ikke minst kjempe trist. Det er nok på tide at du får litt avlastning. Du trenger påfyll av energi hvis du skal klare dette i lengden og slik det er nå kreves det ekstra mye av deg. Som ei over her sier, du er jo et menneske som skal leve og fungere du også. Tenker på dere i hverdagen <3

Ei_heks

14.07.2017 kl.10:43

I dag blir det bare en stor klemmmmmmm til deg. Ord strekker ikke til. :'(

Torunn

14.07.2017 kl.12:35

En give-away. Eller... en get-away.

Delt pris. Til henholdsvis toppsjefen i NAV, og helseministeren.

De er i hvert fall 'flinke' til å gjøre vanskelige ting verre... *phew*bah*

Sender varme tanker og klemmer. Over skogen. Til dere begge.

Inger-Lise

14.07.2017 kl.12:50

Vurder og bytte til elektronisk lås med kode. Jeg gjorde det nå og koblet det til alarmen her. kan styres fra mobil. Ble bare styr med nøkler selv om vi er friske. Må være noen i Eidskog som fikser det. Ring meg så ordner vi opp i det.

Unni

14.07.2017 kl.14:45

Er viktig at du ikke glemmer deg selv, nå.

Flott at du deler her, tror det er lurt å få sortert tanker og satt ord på det.

Sender dere begge mange gode tanker :-)

suttung

15.07.2017 kl.22:07

Unni: Jeg husker nok meg selv også, men det er ikke så viktig.

Eva

14.07.2017 kl.16:34

Årh, jeg vet hvor tungt dette er. Selv var jeg på pårørende kurs i mai, for pårørende til den sykdommen min mamma hadde. Og da husker jeg godt hvor takknemlig jeg var, for at jeg ikke hadde en ektefelle med en sånn type sykdom. For det hørtes så vanvittig krevende ut, da andre berettet om sine kjære, og hvor mye de selv slet midt oppi alt.

Og når jeg leser her hos deg, så minnes jeg godt da min pappa døde, han hadde alzheimer og kreft. Men døde før noen av sykdommene ble skikkelig ille. Og vi har sagt i ettertid, at det nok var bra, bra at han slapp alt det vonde som ellers ville kommet.

Som pårørende, er det utrolig viktig å ikke miste seg selv. For ellers vil du ikke klare å være der for henne når det røyner skikkelig på.

Håper du får mer hjelp og avlastning, og at du og kameraet kommer dere ut og bort litt <3

God klem

suttung

15.07.2017 kl.22:05

Eva: Jeg trenger ikke så mye bare vi får noen gode dager innimellom så er jeg igang igjen.

dvergpinschere i mitt hjerte

14.07.2017 kl.17:06

Du trenger helt klart avlastning! og du MÅ tenke på deg selv også...for du kan ikke være der for henne, om du går nedenom å hjem..Tenker på deg, og dere! Håper kvelden blir bra!

suttung

15.07.2017 kl.22:03

dvergpinschere i mitt hjerte: Jeg klarer nok skjønner du. Bare vi får en god dag og en god natt så er jeg på topp igjen.

Ina

14.07.2017 kl.18:28

Kan ikke trøste deg med annet enn at du ikke er alene, og at det du deler på bloggen er til litt trøst for andre som føler de er alene som pårørende.

suttung

15.07.2017 kl.22:02

Ina: Drt vet jeg at jeg ikke er og derfor skriver jeg om dette. Håper andre ikke gjør samme feilene som meg om de leser dette.

Mister Nobody

15.07.2017 kl.03:18

hei.. dette er midlertidig

suttung

15.07.2017 kl.21:49

Mister Nobody: Det håper også jeg på, men har ikke så mye erfaring i dette, men fet ser ut til st jeg nok får det etterhvert.

Skriv en ny kommentar

suttung

suttung

64, Eidskog

Jeg er nokså anonym med få gode egenskaper, men en har jeg, en vilje av stål. Det handler mest om gullhjertet mitt som har fått diagnosen Alzheimer og om hvordan vi takler veien inn i det ukjente. Kjærligheten til min kjære Eli er den jeg blogger om.

Kategorier

Arkiv

hits