Gullhjertet mitt.

Så har vi satt oss ned med et lite vinglass og så tenkte jeg å prøve en liten positiv  oppdatering for det gjør jo noe med meg også når fokuset ligger konstant på de ting som jeg helst ønsker å fortrenge. Gullhjertet mitt oppsummerer det slik ?vi har det så bra og jeg er så glad i deg ? Hun registrerer jo ikke alt det negative som skjer, mens jeg har jo blitt en reisende i sorg og elendighet. Hun vet at hun har en sykdom Alzheimer, men hva det innebærer har hun jo ikke oversikten over. At jeg blir deprimert og gråter mye det registrerer hun og er raskt ute med å trøste. Det kalles kjærlighet 💓

 

I dag startet vi dagen kl.5  litt vel tidlig på en søndag,men det er rundt de tider vi er vant med å stå opp fra da jeg var i jobb og slike vaner er som sagt vonde å vende. Vi har fått solide rutiner på morgenen så det går helt perfekt, jeg legger fram det hun trenger og resten ordner hun selv. Som jeg sa til Almara fra hjemmesykepleien når hun var på besøk idag ? Eli lærte meg hennes rutiner da vi fikk vite om sykdommen og nå lærer jeg henne de samme tilbake ?

Vi har jo innført en ny medisin pga av den uro det er i øyeblikket og nå går det veldig greit, men når vi sjekker på kvelden om alt er borte fra dosetten så blir det jo en del misforståelser. Det skal bli bedre etterhvert og ikke skal vi bruke Sobril så veldig lenge heller. Det er kun midlertidig.

Må jo passe på å takke alle som viser så stor omsorg for oss og alle dere som deler av egen erfaring. Det er nettverket jeg har fått som i grunnen gjør at skuta flyter og samme grunnen til at bloggen fremdeles lever. Noen sa at det har aldri vært noen som har åpnet dørene slik før, men det vet jo ikke jeg så mye om da. Det er dere som leser som holder de døren åpen og så håper jeg at det kommer noe godt ut av alt sammen. Det hadde vært gledelig om de som styrer skuta Norge hadde satt seg litt inn i denne vesle gruppen av befolkningen som sitter bak en låst dør på en skjermet avd. et sted i vårt land. Kanskje kunne flere få være i sitt hjem lengre. Jeg skal være litt forsiktig med å anbefale andre å gjøre det samme som meg for det følger depresjoner i mengder i de fotsporene og jeg var ikke i nærheten av å vite hva jeg tok på meg. Jeg har valgt min vei pga et løfte jeg ga for snart ett år siden, men det er ikke så sikkert det var til det beste for noen. Det jeg den gang sa nei til hadde kanskje vært best på sikt for gullhjertet mitt. Jeg handler ut fra hjertet ikke hva hjernen sier og slik må det bare være. Det er nok en fordel å ta råd fra de med litt videre horisont.

Jeg har for sterke bånd til å kunne gjøre det. Gullhjertet mitt er og blir gullhjertet mitt.  

 


#blogg #kjærlighet #omsorg #helse #alzheimer #demens #side2 #nettavisen #side3 #bloggnorge
 

9 kommentarer

frodith

16.07.2017 kl.19:21

Godt at det er litt bedre innimellom :-) Det holder litt hodet over vannet :-) Håper du får noen slike dager å hente deg inn på :-) Så går det vel en stund til.

stavangerinmyheart

16.07.2017 kl.19:21

:) Nydelig innlegg..... ønsker dere en fin kveld.

dvergpinschere i mitt hjerte

16.07.2017 kl.19:40

Så godt å høre at det er en fin dag i dag..og er nok viktig som du sier, og finne frem de små gode positive tingene...også...Det er nok ingen med denne sykdommen som har det likt heller..så man vet aldri hva som er rett eller ikke...må bare prøve seg frem..så klart må du følge hjertet..så langt det går..Tenker masse på dere!

Heidi

16.07.2017 kl.19:43

Sender dere en klem og ett hjerte ❤️

karidansen

16.07.2017 kl.19:56

Du sto overfor et veldig vanskelig valg ved juletider. Hadde du valgt det andre alternativet, så er jeg overbevist om at du hadde hatt det MINST like tøft. Da hadde dere ikke fått etterjulsvinteren og våren sammen på den måten som dere har hatt nå. Du velger ut fra hjertet som du sier, og da er DET riktigst for deg. Det betyr ikke at det er enkelt.

Inger Lise

16.07.2017 kl.20:36

Eli oppfatter at dere har det bra og jeg er ikke i tvil om at årsaken til at hun har det bra er fordi du gjør hennes dag bra. Så mye bedre hun har det på Fjeld enn neddopet et sted. Helsepolitikken kunne lært mye av deg. Håper de tar seg bryet med å lese det du skriver og ikke bruker det i fine taler. Det er det man gjør daglig som. Teller. Nyt vinen dere den er vel fortjent.

Gerberra56

16.07.2017 kl.20:57

Så fint å lese om en bedre dag i dag. Et glass vin må være helt topp da 💖

Ja, håpet er at de som styrer her i landet leser og lærer av det du skriver.

Bak de lukkede dører er det ikke så bra sted å være, selv om pleiere gjør for det aller meste så godt de kan. Det har vært et stort både og for mannen min 🌹

Monica

16.07.2017 kl.21:11

For et herlig innlegg <3 sender gode tanker og håper dere får mange slike fine dager! Nyt vin og hverandre :)

Ei_heks

16.07.2017 kl.23:34

Så godt dere har hatt en fin dag. Det trenger du for å samle krefter.

Men tvil aldri på valget ditt for Eli's skyld. Det var et dere tok sammen. Og alt du gjør er fundert på kjærlighet. Det kan aldri bli feil. Den eneste som kan sies å blir feil, er om du tar knekken på deg selv underveis.

Klemmmmmm til dere begge

Skriv en ny kommentar

suttung

suttung

64, Eidskog

Jeg er nokså anonym med få gode egenskaper, men en har jeg, en vilje av stål. Det handler mest om gullhjertet mitt som har fått diagnosen Alzheimer og om hvordan vi takler veien inn i det ukjente. Kjærligheten til min kjære Eli er den jeg blogger om.

Kategorier

Arkiv

hits