Fanget i nettet.

#blogg #alzheimer #demens #omsorg #kjærlighet #side2 #side3 #nettavisen #blogglisten #bloggno #bloggnorge

 

 

Fanget i et nett er vel den enkleste måten å beskrive hvordan det er å være pårørende til et menneske med demens. Samme hva du gjør så har sykdommen fanget deg. Det er bare å vente på det som skal skje videre. Hva som skjer og når kan ingen fortelle deg. Det er en mental seigpining som du bare må takle om du skal kunne ta deg av din kjære. Resultatet vil bli akkurat det samme uansett hvor godt du jobber. Det handler mest om å gi muligheter for et anstendig liv. Visst er det lyspunkter når du ser at nå etter haugevis med gjenntagelser så fungerer det. Det fungerer, men gled deg nå, akkurat nå for i morgen kan du være sikker på en ting, alt er glemt. Start på nytt, det går ikke å gi opp, imorgen må du også starte på nytt for da er igjen alt glemt. I morgen når er det ? Kalenderen sier en ting mens dagboka ligger å feil side, hvem har rett kalenderen eller dagboka ? Prøv ikke å forklare, det er ingen å forklare for. Den du har ved siden av deg er mennesket du setter mest pris på i denne verden, men er det den samme som for 1 år siden. Ser ut som, lukter som, tonefall som, men allikevel ikke den samme. Elsker ble til glad i, følelsene du hadde den har du, men andre veien har elsker blitt til glad i.

Følelsmessig berg og dalbane blir du aldri vant til den gjør like vondt hver gang. Hva gjør du ? Du går videre, men sitter egentlig fast, fast i et nett du ikke kan slippe løs fra.

Slik er kjærlighet på enkeltspor.

6 kommentarer

Jannicke Elnæs

07.08.2017 kl.23:20

uff så vondt å lese, håper virkelig du får lettet en del på trykket ved å skrive ned ting du opplever i hverdagen! :)

suttung

08.08.2017 kl.11:33

Jannicke Elnæs: Det letter nok ikke så mye på trykket best hadde det nok vært uten blogg, men jeg vil at andre i samme situasjon ska få se at vi er flere.

Heidi

07.08.2017 kl.23:31

😢💞

suttung

08.08.2017 kl.11:31

Heidi: Idag er en ny dag. <3

Anne-Ka

14.08.2017 kl.21:36

Takk for at du deler dine tanker og ditt/deres liv. Vi er i samme situasjon og jeg kjenner igjen mye av det du skriver. Mr. Alzheimer har flyttet inn.......

suttung

15.08.2017 kl.20:55

Anne: Det er godt å ha noen her som kan på et vis bekrefte at slik er det. Vi er ikke alene <3

Skriv en ny kommentar

suttung

suttung

64, Eidskog

Jeg er nokså anonym med få gode egenskaper, men en har jeg, en vilje av stål. Det handler mest om gullhjertet mitt som har fått diagnosen Alzheimer og om hvordan vi takler veien inn i det ukjente. Kjærligheten til min kjære Eli er den jeg blogger om.

Kategorier

Arkiv

hits