1 time egentid idag.

I dag ble det rom for 1 time egentid på Vamp og meg for Gullhjertet mitt skulle til fotpleien. Hun smører jo føttene hver kveld, men det blir kanskje litt verre med de andre tingene man gjør med føttene. Hun liker å få gjordt noe med føttene sine også så det er kvalitetstid. Kvalitetstid fikk også Vamp og jeg og vi gikk en tur for å samle Kjempespringfrø, det kalles ugress, men jeg synes de er fine og vi hsr en fredet plass ledig. En time går fort så det er liksom ikke helt den store friheten, men godt allikevel. Kameraet tok vi ikke med for en gangs skyld for det er nok med humler, bier og blomster på minnekortet nå. Jeg legger heller ikke ut så mye på IG som før. Jeg har blitt litt lei IG/ FB konseptet. Det blir nok mer Flickr eller mer bilder her på bloggen. Svartvitt er gøy og spesiellt med mobilen for appen jeg har kan du faktisk stille inn mye på, men det er nok en fordel å greie av manuelle innstillinger på et speilrefleks ellers blir det mye rart. Denne fant jeg idag og synes svartvitt passet bra.

 

#blogg #helse #omsorg #foto #svartvitt #side2 #side3 #nettavisen #bloggno #bloggnorge #blogglisten

 

Så var det toalettprosjektet det er avblåst uten nevneverdige resultater og blir neppe gjennopptatt. Det får være som det er for det inni hodet kan jeg ikke forandre det er vel trolig en ting som hører sykdommen til. Noe er det alltid, enten strikken i joggebuksa eller noe galt med trusa. Det er alltid noe som irriterer og det får jeg ikke gjort noe med annet enn å åpne øra for full gjennomstrømming. Det var det siste om magen.

Jeg lurer ofte på hvem du er som leser bloggen min i og med at jeg jo har en gjeng trofaste som er innom hver dag selv om jeg ikke har skrevet noe slik som idag. For å finne ut noe om deg som når er du her, hvor er du og hvordan entrer du bloggen min så bruker jeg et verktøy som analyserer trafikken på bloggen. Det har jo litt å si for når jeg skal legge et innlegg og hva det bør passe til. Jeg har jo tenkt blogge fra egen hjemmeside som jeg jobber med å da bør jeg jo vite en del om leserne. 

Jeg trodde at dette ville bli veldig lokalt, men se det tok jeg feil for jeg har 3 ganger så mange lesere i Arvika på svensk side som i Eidskog og jeg må gange Eidskog med nesten 200 for å få antall lesere i Sør-Odal. Kongsvinger er helt spesielle i nærkommunene for der har jeg en flokk. Det vil jo alltid være litt feilmarginer, men hvorfor er det så få fra min hjemkommune ? Det var jo et løft og en støtte til den lokale demensforeningen jeg trodde dette skulle bli ? Er det bygdedyret som hersker i min kommune ? Det er ca 165 demente i vår kommune, hvor mange har det da som meg ? Vi har det bra i Eidskog og vi som er pårørende til medmennesker med demens har våre to englet Malin og Gina som alltid stiller opp. Så har vi demensteamet i hjemmesykepleien om gjør en super jobb. Det var dette jeg trodde jeg skulle bære fram med bloggen når sjokket hadde lagt seg, men se det slik ble det ikke. Det er ikke lokalt dette. Allikevel vil jeg jo si at jeg har en super gjeng støttespillere som følger i tykkt og tynt og som jeg har blitt veldig overrasket over og veldig glad i. 

Nå bryr jeg meg nokså lite om dette fenomenet, men jeg må jo si at det er litt vanskelig å løfte blikket i butikken for man føler seg jo ikke spesiellt vel i den situasjonen. Følelsen av å bli hvisket bak ryggen på er nokså stor. Det er litt å banne i kjerka dette, men så tror jeg at man skal gjøre det litt noen ganger. 

Nå er det nok mange fler ting å glede seg over med bloggen, takket været google translate så har jeg faktisk lesere i 21 land i perioden 1/8- 8/8 færrest var det i Belgia der var det 5. Sverige og Tyskland troner etter fedrelandet. I Sverig var det 465 og i Tyskland 185 hahaha ingen blir konge i eget land var det noen som sa engang. 

Egentlig er det ikke så farlig, men det er jo moro å vite. Historien om oss tar jo slutt en dag og da er alt glømt dagen etter. Det som teller for meg er at våre barnebarn kan få lese hvorfor mormor forandret seg når de engang spør.

Hun fikk en sykdom hun aldri ba om å få og jeg har ikke tenkt å la henne bli en ingen husker navnet på. Hun skal aldri bli " hun som fikk du vet " på folkemunne. Hun har et navn, hun har gjordt at to mennesker som elsker hverandre har blitt til 9 fine mennesker, en lite flokk. 

Hun heter fortsatt Eli og er elsket av sine som hun har preget med sitt fine, vene vesen.

Eli har alzheimer, men alzheimer har ikke henne og det er en vesentlig forskjell om du forstår hva jeg mener.

 

14 kommentarer

frodith

08.08.2017 kl.20:38

Veldig fine bilder du fikk i dag :-) Godt med litt alenetid. Du skulle fått deg noen sånne hver dag tenker jeg. Det burde vært godt for deg, uten at det er galt å si. Håper du får mer støtte HJEMME der etterhvert, så hun kan bo hjemme, men så du kan få litt energi -påfyll :-)

Utfløtta eidskoging.

08.08.2017 kl.21:12

Kjenner ikke deg Tøtta mi gjør det og vi har fulgt fra dag 1 nesten du er uredd sier Tøtta og da blir du nok ikke så lett å svelge for mange. Du må være tryggheta sjøl for Eli betyr nok mye før og nå. Vi følger fra nabokomunen.

Lillian

08.08.2017 kl.21:54

Alle treff fra utlandet er ikke lesere. Mange utenlandske servere "pinger" nettadresser og scanner etter mailadresser for å sende søppelmail med "utrolig gode tilbud"

suttung

08.08.2017 kl.22:00

Lillian: vet jo det da, men kjenner de fra Tyskland via IG :-)

karidansen

08.08.2017 kl.22:27

Du må bare fortsette å banne i kjerka, du. Det krever mot, og kan sikkert føles belastende innimellom, men det er verdifullt for mange, det er jeg overbevist om. Vi trenger folk som er litt modige, som tør å by på seg sjøl og gå uttafor strømmen.....De utgjør nemlig en vesentlig forskjell i alt mylderet av fine fasader.

suttung

09.08.2017 kl.11:55

karidansen: Det kommer jeg sikkert til å fortsette med :-) ikke så godt å fornekte den man er.

Seyran

08.08.2017 kl.23:44

Det er veldig viktig med egentid, synes jeg. Vi alle trenger det. En time er kanskje ikke nok, men bedre enn ingenting. Du tar fine bilder enten med kamera eller mobil.

P.s. Jeg er en av de faste lesere selv om her nede har jeg problem med nett hastighet og å komme inn på blogg.no men jeg skal reise tilbake neste uke

<3

suttung

09.08.2017 kl.11:54

Seyran: En time greier seg lenge for meg. Fint du kommer hjem snart, har jo savnet deg da ?

hverdagslivetivollen

09.08.2017 kl.07:36

Veldig fine bilder :) godt du fikk litt alenetid, en trenger det :)

suttung

09.08.2017 kl.11:52

hverdagslivetivollen: Takk, det var ikke lenge, men godt allikevel.

Anita

09.08.2017 kl.08:38

Løft ditt hode, du har mye å være stolt av!

Utfløtta og tebarsattfløtta, trur alle steder har sine små dyr som trives godt bak ryggen på folk. Leser hva du skriver, humrer og får ting å tenke over. Eli er heldig som har deg som sin bauta!

suttung

09.08.2017 kl.11:52

Anita: Jeg er jo litt stolt over at Eli er så velfungerende tross noen problemer, men de skal vi løse.

Helena

09.08.2017 kl.08:59

Leser din blogg hver dag, men er kanskje dårlig på at kommentere. Hvis jeg leser den og er I utlandet, blir den da registrert som jeg bor I utlandet? Leser fra mobil iblant og laptop iblant.

God onsdag til dere og Vamp.

suttung

09.08.2017 kl.11:50

Helena: Ja da blir det landet du er i som vises ned til bynivå. Mest moro å se hva folk leser fra mobil osv. og hvilket operativsystem som brukes. Da er det lettere å lage en vel fungerende hjemmeside. StatCounter heter det verktøyet jeg bruker den kan brukes til alt.

Skriv en ny kommentar

suttung

suttung

64, Eidskog

Jeg er nokså anonym med få gode egenskaper, men en har jeg, en vilje av stål. Det handler mest om gullhjertet mitt som har fått diagnosen Alzheimer og om hvordan vi takler veien inn i det ukjente. Kjærligheten til min kjære Eli er den jeg blogger om.

Kategorier

Arkiv

hits