Alzheimer's skygge. En regnfull dag med innhold.

Som vanlig er vi oppe tidlig klokka er bare 5.30 og det er ikke mange som er på farten her i grenda. Godt å få sove en hel natt selv om den godt kunne vært en time eller to lengre. Snart er det mørkt om morgenen når vi står opp og da blir dagen virkende enda lengre.

Vi har nok å gjøre så det er ikke det, men litt problem å finne inspirasjon.

Så på litt bilder på kameraet mitt og fant en grønnvinge i splash. Ofte tenker jeg på en melodi og det har sikkert med den sinnsstemningen som bildet skaper. Grønnvingen fikk fram What A Wonderful World.#blogg #alzheimer #demens #omsorg #helse #kjærlighet #side2 #side3 #nettavisen #blogglisten #bloggno #bloggnorge

 

Louis Armstrong ? What A Wonderful World Lyrics

I see trees of green, red roses too
I see them bloom for me and you
And I think to myself what a wonderful world.

I see skies of blue and clouds of white
The bright blessed day, the dark sacred night
And I think to myself what a wonderful world.

The colors of the rainbow so pretty in the sky
Are also on the faces of people going by
I see friends shaking hands sayin how do you do
But they're really saying I love you.

I hear babies cry, and I watched them grow
They'll learn much more than I'll ever know
And I think to myself what a wonderful world.
Yes, I think to myself what a wonderful world.

 

Får vel håpe jeg ikke gjorde noe ulovlig nå i forhold til rettighetshaverne, men da får de heller få bildet mitt som illustrasjon til sangen.

Jeg har samme sang med en video av krig og elendighet og da skjønner man kanskje at verden er nok ikke som sett gjennom mitt objektiv i hvertfall. Setter man på et tråkors så er det mer lik sannheten. Livet sett gjennom tråkorset er ikke noe fint syn.

 

Så har vi hatt hjemmesykepleien på besøk og da tenkte jeg at kanskje det er min mentale helse som har best av det, for behovet for en vanlig frisk person å veksle noen ord med er stort. Går jo å venter på at den skal svinge opp til oss. Etterpå er det som at en del av ansvaret har forlatt mine skuldre for jeg liker jo at de har tilsyn med Gullhjertet?s ve og vel.

Silregn har det vært, men vi tre har klemt inn en spasertur som om det var sol og alle ble bløte til skinnet. Turen gjorde godt for etter en litt redusert morgen våknet hun til liv igjen. Hele turen uten et knyst om magen, men den høres. Tør jeg håpe på at alt justering av det som puttes inn hjelper. Tenker vi tar oss en belønningstur til Kongsvinger nå jeg og så får jeg fylle på senere.

For første gang så skriver jeg litt etter hvert det er en slags premiere dette da, men om det skjer flere ganger vet jeg ikke.

 

Kongsvinger Tur uten mening får jeg vel si??..bare for å kjøpe en skittentøyskurv som vi sikkert kunne fått på Skotterud. Det er litt greit å gå inn i en butikk uten å føle seg brydd. Koselig å gå en tur på Kongssenteret for det er ikke så mye folk midt på dagen. Gullhjertet mitt ga meg sjokk denne gangen også for begge måtte en tur på døra med hjerte på etter en kaffekopp og skulle møtes i gangen 3 meter utenfor. Hun kom aldri ut trodde jeg, men der tok jeg feil for hun hadde gått ut, husket ikke å vente. Mobilen selvfølge i bilen, neste gang må den være med. Vi skulle jo på Clas Ohlson og hadde skrevet 44-1704 på en lapp som jeg viste henne på veien. Hun så tallene og skulle prøve huske da jeg snudde lappen, det greide hun ikke. Helt utrolig at det går an når man tenker etter, borte etter max 10 sek. Det er ikke lett å lære nye ting. Å ta dosetten ut av holderen har vi øvd på ei uke og det går ikke. Kan du klare å forestille deg at partneren din skulle kunne glemme så fort ? Hvordan ville du ha reagert på det ?


 

Vi har klart å få litt opptur igjen i dag enda hun er trøtt det vanlige?maset? har faktisk stilnet litt og jeg håper det vedvarer for da hjalp faktisk noen av tipsene jeg fikk. Det er mange flere frukter som er spesielt bra for fordøyelsen og mange flere enn de jeg viste om.

Det var dagen vår i korte trekk jeg må til med middagen for husfrua hater å lage mat  :-D så du kan vel si at matlagings genet på Linda vår sjøllaga kokk må i beste fall komme fra hennes faderlige opphav Meg.

Ha en god middag og en fin kveld og du, finn noen å være litt extra snill mot.

 

22 kommentarer

frodith

09.08.2017 kl.17:24

Jeg er glad for å høre at dere får litt besøk hver dag jeg , det er bra for dere. Som du sier, du trenger noen friske å snakke med. Klart det. Høres ut som en fin tur til Kongsvinger også, godt med en TUR, selv om det ble litt forvirring. Håper det gir seg litt mer regnet, mer å gjøre da :-)

suttung

09.08.2017 kl.17:31

frodith: Vi skulle ut nå i kveld, men nå bøtter det ned her så da blir det rengjøring vil jeg tro så slipper jeg på morran ;-)

stavangerinmyheart

09.08.2017 kl.17:32

Kjekt at dere har litt besøk hver dag. Jeg tror ikke jeg helt kan forestille meg det, en smule frustrerende kan jeg tro. Ønsker dere en fin kveld.

suttung

09.08.2017 kl.17:35

stavangerinmyheart: Det er jo litt det da. Ha en fin kvelddu også og hold deg unna prosentregning :-D

Helene

09.08.2017 kl.18:19

Huff ja - er ikke mulig å sette seg inn i den situasjonen..syns det var ille nok da mora mi gradvis begynte å "forsvinne"..kjente veldig på den følelsen av irritasjon over at det var MULIG å glemme så inn i hampen raskt..må være vanvittig mye verre når det er ens egen livsledsager...

suttung

09.08.2017 kl.18:27

Helene: Tror vel den irritasjonen nesten er verre når det er som for deg. Jeg får det rett inn på skinnet kan du si og da er det kanskje lettere å se forbi på et vis. Det er ikke samme persjonen som før.

Ei_heks

09.08.2017 kl.18:47

Det er bra du i det minste får noen små dråper av påfyll i løpet av dagen. Ta vare på deg selv og din kjære.

Klemmmmmmmmm og gode tanker!

suttung

09.08.2017 kl.18:53

Ei_heks: Takk for det <3

HeidiElise

09.08.2017 kl.18:51

Den sangen er veldig fin! Sterkt å lese dine innlegg om deres tøffe og annerledes hverdag.

Vakkert bilde! :)

suttung

09.08.2017 kl.18:55

HeidiElise: Den er det. Slik er alzheimer det går bare en vei sakte.

09.08.2017 kl.18:55

Gullhjerte ditt er så utrolig heldig som har deg. Jeg beundrer dere begge. Ønsker dere en fin kveld. Haugesunds dama.

suttung

09.08.2017 kl.19:01

Anonym: Jeg er også heldig som har fått så mange år sammen med henne. Neste år har vi 50 år sammen <3
Takk til Haugesunds dama <3

dvergpinschere i mitt hjerte

09.08.2017 kl.19:54

Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er nei..og håper vi slipper å måtte det..men man vet aldri...Må være som å miste den man er glad i..også må man omstille hele livet..Du er nok en god mann!!

suttung

09.08.2017 kl.20:04

dvergpinschere i mitt hjerte: Jeg håper ingen må oppleve dette. Man mister litt hele tiden, men så må man jo prøve se forbi dette ellers orker du ikke. Jeg er nok ikke så mye bedre enn alle andre bare betraktlig mer sta enn folk flest tror jeg.

BM

09.08.2017 kl.20:27

Fint å lese at dere får besøk hver dag, selv om det er korte stunder, så gir det så mye :-) Bare en eneste tanke en annen retning gjør mye for en sjel og en dag. Jeg kjenner igjen en del av det du skriver, levd innpå "deres" sykdom, parkinson, kols, kreft, mye! En stor del av omsorgen ønsker man, av hjertet å gjøre selv, samtidig er det en god følelse at begge er ivaretatt, glem ikke deg selv. For å kunne "stå i det" trenger man også innput. Vi kan godt skrive, om så bare om skråtak ;-) Håper dere har en fortreffelig kveld, og at natten blir god. BM

suttung

09.08.2017 kl.20:31

BM: Vi har gammelt stort hus restaurert slutten på 80 tallet og der er det mye skråtak :-)

09.08.2017 kl.23:42

❤️🌙

suttung

10.08.2017 kl.07:51

Anonym: Takk for det <3

BM

10.08.2017 kl.00:42

Høres ut som mitt barndomshjem :-) Men i huset her, "morer" vi oss med skråtak oppe. Det vil si, ingen av oss har ledd godt av det, eller de enda, mer et skjevt glis av ironisk art ;-) En blir veldig kreativ i innredningen, jaja, alt har vel sin sjarm om en evner å se det c",)

suttung

10.08.2017 kl.07:53

BM: Det har det vettu og så er det sunnt å bo i gammelt hus som ikke er så tett.

BM

10.08.2017 kl.11:22

Det har du veldig rett i :-) Nå har vi bodd her i 5 år, så det går seg noe til med tiden, første året kunne jeg bare glemme å ha blomster her. Det var så "tett" at ingen blomster eller planter greide seg. Ikke en gang kaktus. Men noe skjer på veien, når huset har "satt" seg, har mange blomster nå, og plantene vokser meg over hodet. Bokstavelig talt den ene. Mitt barndomshjem ble bygget samtidig med den lokale kirken. I 1929. Det var lennsmannsboligen den gangen. Jaja. Nå er det en ny dag. Håper vi alle får en god en :-)

suttung

10.08.2017 kl.12:22

BM: Mye historie i veggene hos dere da.

Skriv en ny kommentar

suttung

suttung

64, Eidskog

Jeg er nokså anonym med få gode egenskaper, men en har jeg, en vilje av stål. Det handler mest om gullhjertet mitt som har fått diagnosen Alzheimer og om hvordan vi takler veien inn i det ukjente. Kjærligheten til min kjære Eli er den jeg blogger om.

Kategorier

Arkiv

hits